Selecteer een pagina

Inhoud van de opleiding

Daarnaast wil je natuurlijk ook een goed en eerlijk inkomen verdienen met jouw inspanningen als Longevity specialist.

Daarom doen wij het bij de Academy for Lifestyle Optimazation anders!

Na de feitelijke vakopleiding Longevity Specialist (VLS), kun je bij ons een ondernemers & marketingtraining (OMT) van 2 maanden volgen. Deze training is een echte doe-training welke jou stap-voor-stap op weg helpt naar het ondernemerschap en van jou een ondernemende specialist maakt.

Jij leert de lesstof, maakt de opdrachten en stuurt deze vervolgens in. De gemaakte opdrachten worden nagekeken en met je besproken door ervaren ondernemers. 

Uit de ingestuurde opdrachten, zal eventueel snel duidelijk worden op welke onderdelen jij eventueel extra ondersteuning nodig hebt. Deze kan jou dan op maat worden aangeboden.

Iedere module van de vakopleiding (VLS) wordt afgesloten met een meerkeuzetoets, welke gewaardeerd zal worden met een voldoende of onvoldoende. Alle toetsen uit de VLS dienen met een voldoende te worden afgesloten, omdat voor iedere toets met een voldoende een virtueel deelcertificaat wordt toegekend. Ook de praktijkdagen zullen op een zelfde wijze gewaardeerd worden.

Heb je alle deelcertificaten behaald, dan kunnen deze worden ingeruild voor het officiële AFLO-diploma Longevity Specialist!

Omdat Longevity Specialist een dynamisch beroep is, zal zelfstudie essentieel zijn. Daarnaast worden er via het studiecentrum regelmatig bijscholingen aangeboden (BSLS).

Alle opleidingen van AFLO zijn online te volgen, m.u.v. de praktijkdagen.

u

Theoretische vorming

Tijdens de theoretische vorming wordt de toepassing besproken van de synergetische combinaties van gezonde voeding, leefstijl en gerichte lichaamsbeweging. Tevens wordt besproken hoe de gezondheid in het algemeen kan worden verbeterd en hoe je middels optimalisering van de dagelijkse keuzes een natuurlijk, verantwoord gezonde procesgang plaats kan laten vinden. Rode draad in de opleiding zijn praktijkcasussen, zodat noodzakelijk inzicht wordt verkregen in de onderlinge verbanden.

De aangeboden kennis is dan ook onontbeerlijk voor de moderne succesvolle Longevity specialist. Onze focus ligt echter niet alleen op kennisoverdracht, maar juist ook op het in de praktijk brengen daarvan. We werken daarom met praktijkvoorbeelden en trainen specifiek op het toepassen van de voedings- en bewegings- en leefstijladviezen bij een cliënt. De integratie van zowel voeding, levensstijl als beweging, in een praktijkgericht programma maken deze opleiding absoluut uniek.

Een separate praktijkdag is gewijd aan het voeren van effectieve gesprekken. Hierbij is de theorie verweven met de praktijk.

Praktische vorming

Naast de praktische vorming van het werken met dit programma krijg je vanuit de organisatie alle steun en begeleiding bij de opbouw van jouw praktijk. Ten behoeve van deze begeleiding en steun zijn ook een aantal exclusieve tools ontwikkeld die direct ingezet kunnen worden.

Onze ambitie ligt hierin dat wij iedere specialist willen helpen succesvol te worden. Verantwoorde keuzes op het gebied van leefstijl door een juiste combinatie van voeding, ondersteuning en lichaamsbeweging heeft bewezen te leiden tot meer energie.

Daarnaast is er een bewezen positieve uitwerking op de aanpak en preventie van diverse ziektebeelden zoals: obesitas, diabetes type II, hart- en vaatziekten, osteoporose, depressie, kanker en vele andere ziekten.

ONDERNEMERS-/MARKETINGTRAINING

In de praktijk komt het helaas niet vaak voor dat één en dezelfde persoon zowel over ondernemerskwaliteiten als over coaching vaardigheden beschikt. Dit blijkt dan vaak ook een belemmering te zijn bij het succesvol opbouwen van een praktijk, waarmee men graag in zijn levensonderhoud wil voorzien.

Om dit te ondervangen doet AFLO het anders

Aansluitend is het mogelijk om na de vakopleiding Longevity Specialist, de gemoduleerde doe-training Ondernemen & Marketing te volgen. Deze helpt je stapsgewijs bij een solide opbouw van jouw reputatie als succesvol Longevity Specialist en leidt dus uiteindelijk tot een stabiele praktijk. De training wordt gevolgd onder supervisie van ervaren vakspecialisten en krijg je hulp daar waar het nodig of gewenst is. Opgedane kennis en daaraan verbonden werkzaamheden worden effectief toegepast in de praktijk.. Dit is mogelijk omdat het meeste geautomatiseerd zal zijn.

Met de Ondernemers & Marketing Training wordt je wegwijs gemaakt met de nieuwste en meest succesvolle manier van bedrijfsvoeren, namelijk “Social Selling” [hier]. Dat deze methode zeer succesvol is blijkt uit dit rapport van Multiraedt [hier].

“De afgelopen maanden heb ik de marketing opleiding gevolgd bij LSN. Het was voor mij werkelijk een openbaring in positieve zin. Dacht dat ik iets wist van marketing, wat een vergissing. Nu ruim twee maanden later weet ik wel beter. Alle nieuwe mogelijkheden zijn voorbij gekomen. Ook een mooi stuk persoonlijke ontwikkeling komt aan bod waar je wat mee kunt. Prettig is om de beantwoorden modules telefonisch door te nemen met een deskundige docent. Het krachtige van deze aanpak is dat je winkel, de website, staat voordat je de theorie in gaat duiken. Niet gedacht dat deze opleiding zoveel diepgang zou hebben!”

Quintus Demes

Longevity Specialist i/o, Longevity Praktijk "Alles in Balans"

“De opleiding marketing heeft mij geholpen om beter inzicht te krijgen in hoe ik mijn marketing het beste kan voeren. Vooral het kiezen van een doelgroep was een eyeopener.
Hierdoor kan ik de marketing beter aanpassen en richten op mijn doelgroep. Dit maakt marketing effectiever en goedkoper. Met behulp van de telefonische ondersteuning werden alle opdrachten besproken. Ook het stukje persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat ik nu helder heb waar ik mij fijn bij voel en waar ik naartoe wil werken. Door de opleiding ben ik dus een stap dichterbij naar het opbouwen van een succesvolle praktijk.”

Gwenn Klinkenberg

Longevity Specialist i/o, Longevity Praktijk "Lifestyle by Gwenn"

De Vakopleiding Longevity Specialisten is een veelzijdige en interessante opleiding die alle systemen van het menselijk lichaam behandeld. De mogelijke gevolgen van leefstijl keuzes als verkeerde voeding, chronische stress en bewegingsarmoede worden besproken. Daarnaast krijg je handvatten hoe je klanten kunt begeleiden in het bereiken van een vitale levensstijl, hoe je een eigen bedrijf moet opzetten en wat je moet doen om van jouw bedrijf een succes te maken”. 

Cynthia Nanniga

Longevity Specialist, Longevity Praktijk Vita

“De Vakopleiding Longevity Specialist is zeer diepgaand, kwalitatief hoogstaand niveau. Uitleg begrijpelijk en steeds mogelijkheid om te overleggen bij onduidelijkheden”.

Quintus Demes

Longevity Specialist, Longevity Praktijk Alles in Balans

GEDIPLOMEERD

Iedere module van de vakopleiding wordt afgesloten met een toets.
Iedere toets dient met een voldoende afgesloten te worden, om het virtuele deelcertificaat te behalen.
Zijn alle deelcertificaten behaald, dan kunnen de deelcertificaten worden ingeruild voor het officiële AFLO Diploma Longevity Specialist.

In het bezit van dit diploma kan je je aanmelden bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Longevity Specialisten (NBVLS). 
Het Vakdiploma is vervolgens één jaar geldig en kan verlengd worden door het behalen van accreditatiepunten.
Een ander verlengingsvereiste is deelname aan het jaarlijks examen, waarvoor ook een voldoende behaald dient te worden.
Het op niveau houden van kennis is natuurlijk ook essentieel voor iedere zichzelf respecterende Longevity Specialist.

Het jaarlijks examen staat onder toezicht van de examencommissie van de NBVLS.

Een opleiding kost geld

Kosten

De prijs van de post HBO vakopleiding Longevity Specialist (VLS) is begroot op € 3.995,00 (excl. btw) en van de Ondernemers & Marketing Training (OMT) op € 2.995,00.
Via AfloTools.nl kan men echter tegen een zeer voordelig tarief maandelijks toegang aankopen tot het Studiecentrum met de opleidingen. Ook regel je hier gemakkelijk toegang tot een GRATIS proefles. 

Er zijn geen verplichtingen en je bepaalt zelf jouw studietempo en daarmee de prijs van jouw opleiding!

Kwaliteitswaarborg

Het officiële AFLO vakdiploma is tot 12 maanden na uitreiking geldig.

Reden voor de beperkte geldigheid is dat het vak van Longevity Specialist een uitermate dynamisch beroep is, waarvoor vakkennis op niveau gehouden dient te worden wil men cliënten optimaal kunnen analyseren, adviseren en begeleiden.
Om de kwaliteit van een individuele specialist te waarborgen wordt onder meer gebruik gemaakt van accreditatiepunten.
Voldoet men aan de accreditatie, dan wordt de geldigheid opnieuw met 12 maanden verlengd.
Toezicht op de accreditatie, gekoppeld aan opname in het officiële Beroepsregister Longevity Specialisten berust bij de NBVLS. 
Het jaarlijkse examen is een verplicht onderdeel voor de NBVLS.

 

Ook Longevity specialist worden?

Hulp nodig of heb je vragen? Stel ze gerust via ons contact formulier.